The Royal Tour of Älvdalen

The Royal Tour of Älvdalen

Följ med i HKH Prinsessan Sofias och HKH Prins Carl Philips fotspår och ät en måltid du sent skall glömma. En spännande dag full med lokalhistoria och naturupplevelser. Älvdalsguiderna tar dig med på en händelserik dag.

Vår resa börjar klockan nio vid Porfyr- och Hagströmmuseet. Första stoppet blir  Älvdalslax där den berömda Oderwilldera älvdalsrom produceras. Österdalälvens kristallklara vatten är orsaken till den fina smaken.Självklart provsmakar vi både lax och rom.

Därefter beger vi oss till en visning på Porfyr- och Hagströmmuseet i centrala Älvdalen. Historien om porfyr, den kungliga stenen, har genom århundraden väckt stor förundran. Här finns massor av spännande föremål och en sällan berättad historia. Här finns också en av världens största musikexporter, Hagström, som fanns just i Älvdalen och du får höra om en smått osannolik historiamed mycket nostalgi.

I vacker miljö i den gamla kvarnen bjuds tre-rätters kungligt inspirerad lunch.

                   Stenbänken på Hykjeberg

Mätta och belåtna tar vi bussen till det mäktiga Hykjeberg, berget som sticker upp som en jätte i skogslandskapet. En 100 meter lodrät bergvägg imponerar. På toppen finns den stenbänk som Prinsessan Sofia och Prins Carl Philip fick som bröllopsgåva av Dalfolket. För att kunna sitta på bänken och njuta av utsikten vandrar vi ca en kilometer.

Älvdalsguiderna inspirerar och berättar längs vägen.

Efter en dag full av nya intryck och upplevelser avslutas dagen vid fyratiden.

Välkommen önskar
Älvdalsguiderna

Datum 2019:
24/6 och 22/7
Turen kan även bokas andra tider, min 8 personer.

Pris: 2 995:-/person

Bokning och information:
info@rockdale.se, 070-339 36 36

 

Tre-rätters kungligt inspirerad lunch

Förrätt
Vit sparris kokt i fläderblomslag med älvdalsrom, sparris- och gräslöksemulsion.

Varmrätt
Svampfrittata med kantareller och persilja, serverad med en potatiskaka smaksatt med Hansjöost och lingonpicklade grönsaker från Wåhlsteds i Dala-Floda. Bröd från Tre Björnar i Älvdalen och smör från Gessi fäbodar.Källvatten från Hyks fäbod.

Efterrätt
Kardemumma- och råsockerrostad sockerkaka med äppelkompott och vaniljkäm.

Förrätten är inspirerad av förrätten på bröllopet.
Varmrätt och efterrätt är desamma som serverades vid Prinsessans Sofias och Prins Carl Philips besök i Älvdalen.