Rockdale utsedda till Årets kooperativ i Dalarna 2017

Fredag 28 april 2017 fick vi glädjande ta emot pris för Årets kooperativ i Dalarna 2017, en utmärkelse som Coompanion delar ut. Motiveringen: ”Rockdale natur- och kulturupplevelser är ett upplevelseföretag som brinner för Älvdalens lokala historia och kultur. De drivs av glädje, nyfikenhet och en smula galenskap och de levandegör geoturismen i norra Dalarna. De levererar upplevelser förankrade i lokal kunskap, upptäckarglädje och god mat i härliga och spännande miljöer. Rockdale driver bland annat Porfyr- & Hagströmmuseet i Älvdalen, en industri & kulturskatt som exporterats över hela världen. Här finns både unika samlingar av konstverk i porfyrsten och av Hagström tillverkade instrument. Firma AB Albin Hagström hann med att tillverka över 1 miljon dragspel, gitarrer och PA-anläggningar under sin verksamhetstid i Älvdalen. Deras gitarrer har använts av både Elvis, ABBA, Frank Zappa med flera.”

Coompanion