Porfyrriket Älvdalen – från idé till registrerat varumärke. Föredrag och Öppet hus fredag 22/11 kl 12.00-14.00

Vecka 47 arrangerar Coompanion Kooperativa veckan. Rockdale natur- och kulturupplevelser håller föredrag och har Öppet hus på Porfyr- och Hagströmmuseet.

Allt började med ett utvecklingsprojekt inom geoturism. Torbjörn Zakrisson och Marit Norin var otåliga och orkade inte vänta på slutresultatet av projektet utan startade upp en ekonomisk förening, Rockdale natur- och kulturupplevelser. Föreningen jobbar med guidade turer och utveckling av porfyren som besöksmål. Under resans gång har begreppet Porfyrriket Älvdalen blivit ett av de varumärken vi utvecklat. Tack vare IP-checken som vi beviljats av Coompanion, har vi lyckats reda ut juridiska rättigheter och skyldigheter samt hur vi ska förhålla oss till olika varumärken. Arbetet har dessutom satt igång andra utvecklande processer hos oss.

Vill du veta mer? Välkommen till Porfyr- och Hagströmmuseet i Älvdalen fredag den 24/11. Kl 12.00-12.40 berättar vi om detta och Öppet hus på museet fortsätter sedan till 14.00. Vi bjuder på macka, kaffe, te och frukt.