Långö Bruk

Vandring i liesmeders spår

Under drygt 100 år, var Långö Bruk ett industrisamhälle vars namn blev känt över hela världen. Här fanns smedjor, herrgård, skola och allt som hörde ett bruk till. Idag har smedernas hammarslag tystnat, kvar finns endast ett par hus och några husgrunder.

Information om turen

Vi vandrar i området där Långö Bruk en gång fanns. Vi följer brukets historia genom hög- och lågkonjunktur, från början till slut, arbetarna, arbetslivet och människorna som bodde här.

Bra att veta

  • Samling vid Långön. Se vägbeskrivning nedan.
  • Turen tar ca 2 timmar
  • Relativt flack terräng, naturstigar
  • Ingen toalett på området

Bokning och information

E-post: info@rockdale.se, tel: 070-260 96 97

Vägbeskrivning

Från Älvdalens centrum: Följ riksväg 70 norrut. Efter 3 km sväng höger vid Rots Skans, mot Sveg/Lillhärdal. Efter 1 km, håll vänster mot Sveg/Lillhärdal. Följ vägen 4,5 km. Långö Liebruk ligger på vänster sida. Parkera på parkeringen som ligger precis vid vägen.

Datum sommaren 2024

Vecka 27, 29, och 31 
Torsdagar 4/7, 18/7 och 1/8
Kl 17.00

Pris

Pris: 345:-/person, ungdom 8-18 år 195:-

Alla upplevelser

Se även våra andra guidade turer

Nya Porfyrverket

Där porfyrtillverkningen ägde rum fram till 1984

Älvdalens Nya Porfyrverk grundades 1897 av Frost Anders Andersson. Museet visar den exakta miljö där porfyrtillverkningen ägde rum i fram till år 1984. Vissa av maskinerna är konstruerade i slutet av 1700-talet.
Läs mer och boka

Mimmikulle

Vandring i de häxanklagades fotspår

Hur kunde det hända? Häxbränningarna började i Älvdalen. Vandra i spåren och lär dig mer om det fruktansvärda som skett på denna plats. Vi vandrar till Mimmikulle, platsen där det sägs att de första avrättningarna av de trolldomsanklagade ägde rum.
Läs mer och boka

Blyberg

Vandra på en slocknad vulkan

Följ med på en vandring och ta del av berättelsen om naturens mysterier. Vi tar med dig med in i traktens spännande historia och vi besöker en vulkan som slocknade för miljoner år sedan.
Läs mer och boka

Fornminnesstigen

Vandra i kullors och kolares spår

Följ med på en tur i historisk miljö och få en inblick i hur människor levde förr. Rockdale tar dig med till en gammal fäbod där får du veta mer om fäbodlivet och hur kolarna levde och arbetade.
Läs mer och boka