Natur & Kulturupplevelser
i Älvdalen

Evenemang & Upplevelser

Välkommen till Älvdalen, vi tar dig med på lokala äventyr

Filter Categories
Visa allt
Café Kvarnen
Guidade turer
Hagström
Rockdales flerdagarstips
Porfyr
Ymse
 • Guidade turer
  Nya Porfyrverket
  Älvdalens Nya Porfyrverk grundades 1897 av Frost Anders Andersson. Museet visar den exakta miljö där porfyrtillverkningen ägde rum i fram till år 1984. Vissa av maskinerna är konstruerade i slutet av 1700-talet.
  LÄS MER
 • Guidade turer
  Vandring i de häxanklagades fotspår
  Vi vandrar till Mimmikulle, platsen där det sägs att de första avrättningarna av de trolldomsanklagade ägde rum. Vad var det som hände under åren 1668-1676 och hur kunde det hända?
  LÄS MER
 • Guidade turer
  Vandra på en slocknad vulkan
  Följ med på en vandring och ta del av berättelsen om naturens mysterier. Älvdalsguiderna tar med dig med in i traktens spännande historia och vi besöker en vulkan som slocknade för miljoner år sedan.
  LÄS MER
 • Guidade turer
  Vandra i kullors och kolares spår
  Följ med på en tur i historisk miljö och få en inblick i hur människor levde förr. Älvdalsguiderna tar dig med till en gammal fäbod där får du veta mer om fäbodlivet.
  LÄS MER
 • Porfyr
  Porfyrpaketet 2020
  Med Porfyrpaketet har du möjlighet att upptäcka mer om porfyrens historia i Älvdalen.
  LÄS MER
 • Hagström
  Hagströmmuseet
  Sveriges största tillverkare av musikinstrument har sin historia i Älvdalen
  LÄS MER

Senaste nytt

Posted on

Den rörliga jordytan. Jordbävningar och vulkaner - Föreläsning med Karl-Erik Perhans

Tisdag 1 november kl 19-21 på Porfyr- och Hagströmmuseet i Älvdalen. Pris: 75:-, förköp info@rockdale.se, 070-339 36 36 Jordens yta är i ständig rörelse. Den består av ett antal stora pusselbitar som rör sig i förhållande till varandra. Resultatet av rörelsen blir jordbävningar och vulkanutbrott. Under föredraget beskrivs med hjälp av många bilder vad som

Posted on

Porfyrriket Älvdalen - nytt utvecklingsprojekt

Rockdale natur- och kulturupplevelser beviljades i maj 2016 projektstöd från Leader. Projektet syftar till att göra en plan för att skapa levande kunskaps-, informations- och aktivitetscentrum för att i samverkan utveckla geologiska besöksaktiviteter och natur- och kulturupplevelser i Älvdalen. Det ska ge grunden till att utveckla ett levande besöksområde i Näset, Västäng och Blyberg, med